Nabízíte pomoc?

Fond humanitární pomoci

Charita Nový Jičín dlouhodobě vede transparentní účet pro lidi kteří se momentálně ocitli v tíživé životní situaci, oběti živelných pohrom a jiných nepřízní osudu.

deti ukrajina

Číslo transparentního účtu:
2100902967 / 2010
variabilní symbol 380, do zprávy Ukrajina

Potravinová a materiální sbírka

Od 1.3.2022 vyhlásila Charita Nový Jičín potravinovou a materiální sbírku na pomoc uprchlým rodinám z Ukrajiny.

KDE a KDY:
Městský úřad Nový jičín, Divadelní 1 (recepce úřadu v době úředních hodin)

Sídlo Charity Nový Jičín , Dolní brána 57 (nepřetržitý provoz)

Co SBÍRÁME:
potraviny: hotova jídla konzervovaná, paštiky, rybičky, polévky, dehydratovaná hotová jídla, bujony, čaj, káva, cukr, piškoty, sirupy, kečupy, hořčice, konzervovaná rajčata, fazole, masové konzervy, olej, těstoviny, rýže, mouka, luštěniny, sladkosti pro děti, dětská výživa, marmelády, jamy, oříškové pomazánky, přesnídávky, trvanlivé mléko
– drogerie: toaletní papír, zubní pasty a kartáčky, sprchové gely a šampony, mýdlo, dámské hygienické potřeby, prostředek k mytí podlah, čistící prostředky na nádobí, WC čističe, dezinfekce
– nádobí: (nové) hrnce, pánvičky, příbory, talíře, hrnky, drobné kuchyňské náčiní

Nemovitosti

Jsem vlastníkem nemovitosti a rád bych pomohl Charitě.

Vlastníte-li nemovitost (velký dům, sklad, ubytovnu, rekreační středisko či jiné zařízení) a chtěli by jste pomoci Charitě Nový Jičín pak se nám ozvěte na náš email: charitanj@charitanj.cz nebo na telefon 736 480 865.
Charita Nový Jičín dlouhodobě shání prostory pro naše doplňkové služby. Náš Charitní šatník, který je ve sklepních prostorách Charitního domu již svými prostory neodpovídá našim potřebám.
Dále sháníme prostory pro sklad humanitární pomoci. Hlavně nyní když pomáháme uprchlým rodinám z ukrajiny pociťujeme akutní nedostatek prostor pro věci které mají pomáhat.

Ubytovací prostory – (dům, byt, ubytovna apod.) umíme provozovat ubytovací zařízení nyní provozujeme dva azylové domy a nárazníkové centrum, ale nemáme kam tyto lidi posunout z provizoria dále.

Za jakoukoli nabídku budeme vděční.

Postele

Leží vám doma nevyužitá postel s matrací či bez?

Na dovybavení ubytovacích kapacit pro lidi z Ukrajiny poptáváme lůžka, válendy, postele. Preferujeme obyčejné dřevěné postele, kde lze vyměnit matrace. Pokud nějakou nevyužitou vlastníte a chcete ji darovat, přivezte je na naše nové skladovací místo: areál zimního stadionu, prostory bývalé restaurace Rusty´s, vstup z horního parkoviště. Je možné je dovézt v úterý v čase 10 – 12 hod, čtvrtek od 15 – 17 hod. Pokud potřebujete pomoct s odvozem volejte telefonní číslo 603 587 218. Děkujeme.