Potřebujete pomoc

Nabízíme:

Potravinová pomoc

Vychystáme potravinové balíčky pro jednotlivce i celé rodiny. Balíčky obsahují jak trvanlivé potraviny, tak i ovoce, zeleninu a pečivo dle aktuální situace v potravinové bance.
Jestliže ubytováváte či pomáháte ukrajinské rodině a potřebujete výpomoc s potravinami obraťte se na náše telefonní číslo 556 709 240 nebo na email: charitanj@charitanj.cz, kde ve stručnosti popíšete svou situaci a my vám připravíme potravinový balíček na míru. Výdejní doba: Po-Pá 8-15h o víkendu dle individuální potřeby.

Hygienické balíčky

Mix hygienických potřeb a čisticích prostředků (uzpůsobené věku a potřebám konkrétních rodin).

Šatník

Šatstvo poskytuje služba Charitního šatníku. Charitní šatník nabízí ošacení pro děti, ženy i muže, obuv, školní potřeby, základní věci pro domácnost, dětské potřeby. Ta zřizuje pro aktuální humanitární potřeby mimořádné otevírací hodiny: Pondělí 14 – 16 hodin, Středa 10 – 12 hodin. Využít také mohou běžnou otevírací dobu: Čtvrtek 13 – 16.30 hodin. Šatník koordinuje paní Petřkovská na tel.: +420 603 549 107

Přechodné bydlení

V areálu bývalé Školy života na adrese Beskydská … v Žilina zřizujeme „Nárazníkové centrum“. Tam lze nouzově na několik dní ubytovat nově příchozí. Cílem je si zde odpočinout, získat zázemí na vyřízení dokladů a seznámení se s prostředním pro hledání dalšího bydlení. Organizaci centra má na starosti pan Marek Procházka tel.: 737 274 868. Centrum by mělo začít fungovat od 21.3.2022!

Vybavení domácnosti

Pomoc s vybavením nouzového ubytování – postele, povlečení, základní nábytek dle aktuálních možností Charitního nábytníku. Momentálně je nějvětší zájem především o postele, ty sbíráme kde se dá, ale stále je jich nedostatek. V případě nutnosti jsme připraveni zapojit i Fond humanitární pomoci, který nám pomáhá v akutních případech. Nábytník má na starosti paní Martina Rajnochová tel.: +420 603 587 218. Nabízíme také pomoc s rozvozem. Provoz Nábytníku Po – Pá 8 – 14h.